Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2015-11-04

Blixtsnabb lyx: Äggröra med tryffelpecorino, svartpeppar, olivolja


Ekoägg är som bekant en favorit så här kommer en till snabb frukostfavorit som tar två minuter att göra. Tryffelpecorino är som det låter en pecorinoost med lite tryffel i. Gott alltså för den som gillar dessa ting. Observera att pecorino inte alls smakar som fetaost som jag ju faktiskt hatar. Pecorino är en lagrad syrlig saltig god fårmjölksost, som fårens version av parmesan ungefär men smakar olika såklart beroende på vilken sort du testar - i sommar fick vi en supergod långlagrad pecorino från svärföräldrarna som jag åt i tunna skivor och som smakade förbluffande likt lufttorkad italiensk skinka. Helt knäppt. Men också himla bra iom att chark är bland det godaste jag vet och nu ej äter pga vegotajm. 

Tryffel: Har du riktig tryffel hemma pga rik så använd för all del det, men annars är Zetas vita tryffelolja också god om du inte har en nördig ostbutik i närheten. 

Tillbehör: Ät det som det är eller med en skiva grillad surdegsbröd, svamp och romansallat för ett matigare mål.

Äggröra med tryffelpecorino
Ingredienser 2 portioner: 
  • 5 ägg
  • En bit tryffelpecorino eller ca 2 tsk tryffelolja
  • Nymald svartpeppar
  • Salt
  • Olivolja
  • Smör
Gör så här:
  1. Vispa äggen fluffigt med gaffel i en bunke. Salta lätt.
  2. Ta fram en större sauteuse, stekpanna eller kastrull. Klicka i en matsked smör. När smöret smält, kör i äggen.
  3. Rör om hela tiden tills äggvitan blivit ogenomskinlig och fast men fortfarande krämig, då på sekunden drar du över äggröran till en tallrik. Det går på ett kort ögonblick. Klart!
Servering: Riv över tryffelpecorino (eller droppa över lite tryffelolja) på äggröran, toppa med massa nymald svartpeppar och ät direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar