Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2015-12-17

Amerikansk ugnspannkaka med kokos och blåbär (glutenfri, laktosfri)


Hej det är jag igen. Igår såg jag nya Star Wars filmen och var så nervös natten innan att jag inte kunde sova och hade magknip under halva filmen. Det var liksom så STORT, ungefär som att träffa en bonusförälder man inte sett sen man var liten, men som bränt ens förtroende (JarJar Binks-filmerna), så nu var jag lika nervig som stoked, men det behövde jag inte vara för den var fantastisk! Jag firade med att gå hem och käka amerikansk ugnspannkaka och dricka champagne medans vi kollade på På Spåret där vi vann över alla med 32 poäng. Bra dag med andra ord. Här är det superenkla receptet. 

Kokos: Hatar du kokos så använd valfritt annat mjöl, tex mandelmjöl eller sojamjöl om du vill hålla det glutenfritt.

Vaniljsocker: Välj ett med äkta vanilj, tex från Kung Markatta eller Dr.Oetker.

Amerikansk ugnspannkaka
Ingredienser 1 ugnsform:
 • 4 ägg
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 msk vaniljsocker eller flytande honung
 • 1 paket frysta blåbär
 • 3 dl kokosmjöl
 • 4-5 dl havremjölk, tex Oatly
 • 1 msk kokosolja eller smör
 • Tillbehör: Lönnsirap, glass eller frukt
Gör så här:
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Vispa ihop alla ingredienser, förutom blåbär, för hand eller med stavmixer tills det blir en len pannkakssmet. Tillsätt blåbär och rör ned med sked. 
 3. Häll smeten i en ugnsform och sätt i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter tills den är gyllene på ytan.
Servering: Ät med sirap, glass eller skivad frukt.

2 kommentarer:

 1. Great recipe for chocolate cake! It seems to me that he is much more delicious than I used to cook

  SvaraRadera
 2. Inte bra... Kokosmjöl behöver 1 dl... Annars jätte hårt

  SvaraRadera