Bovete: Den superfoodiga favoriten bovete används här i form av mjöl för att tjocka till konsistensen på soppan. Finns på bakavdelningen eller hälsokosthyllan i din matbutik från tex Risenta. Bovete är en ört vilket gör att soppan även blir naturligt glutenfri och kick ass-fylld av nyttigheter.
Ost: Skiter du i detoxaspekten och/eller äter ost kan du för all del smula över ädelost vid servering.
Svamp- och broccolisoppa
Ingredienser 2 portioner:
- 2 nävar svamp, tex champinjon, shiitake, ostronskivling eller portobello
- 2 broccolistammar eller 1 hel broccoli
- 3 vitlöksklyftor
- 2 gula lökar
- 1 dl frysta gröna ärtor
- 1 msk bovetemjöl
- Ca 3 dl havregrädde tex Oatly
- 1 msk äpplecidervinäger
- 1 msk soyasås
- God olivolja
- Havssalt, nymald svartpeppar
- Topping: Krasse, oxalis eller tex hampafrön, bipollen, rostade solrosfrön, färsk persilja
- Tillbehör: Fröknäcke med skivat päron är gott till
- Skiva svamp, broccolistam, lök och vitlök. Fräs i kastrull eller gryta tillsammans med 3 msk olivolja tills svampen blivit brynt. Pudra över mjölet och rör om så allt täcks. Häll på varmt vatten så det precis täcker allt, samt havregrädde, vinäger och soyasås. Puttra på medelvärme.
- Kolla ifall broccolin är genommjuk efter ca 10-15 minuter. Tillsätt ärtorna, rör om och vänta 1-2 minuter. Mixa sen soppan slät i en blender eller med mixerstav (ta av kastrullen från plattan först om du mixar med stav). Blir soppan för tjock, späd med mer grädde eller vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Häll upp i djupa tallrikar, ringla över olivolja och strö över valfri topping.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar