Wasabiemulsion / veganmajo med wasabi
Ingredienser:
- 1 dl sojamjölk (proteinet i sojamjölken ersätter ägget)
- Rapsolja
- Ca 1 msk citronsaft
- 1 tsk rosépeppar
- Smaksättning: Ca 1 msk wasabi alternativt gochujang eller srirachasås
- Du behöver även: Stavmixer
Tips! Sjögrässallad kan vara svårt att få tag på, men du kan alltid gå förbi ett sushihak och handla på dig sjögrässallad och frysa in det du inte ska äta på direkten.
Gör så här:
- Häll sojamjölk, 2 tsk citronsaft och 1 dl rapsolja i en hög mixerbunke. Sätt ned mixerstaven i botten och mixa tills det tjocknat. Tillsätt då rapsolja i en rinnande stråle tills du har några deciliter majonnäsliknande kräm - vill du ha det tunnare så sluta häll i olja när du tycker det ser bra ut. På bilden ovan är det en lösare majo.
- Smaka av med wasabi och eventuellt mer citronsaft. Strö över mortlad eller mixad rosépeppar (uteslut peppar om du använder gochujang eller sriracha).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar