Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2016-01-30

Varm korv med rödbetsrelish och saltgurka (vegan)







Ett trick med livet är ju att ej laga mat varje dag (om man nu inte vill och har tid till det), utan att passa på att göra extra när man ändå håller på. Tex att köra in några plåtar rotfrukter i ugnen som man sen kan använda som grönt tillbehör, mixat till soppa, mos eller smörgåsspread. När ändå ugnen är varm och man kommer vara hemma är det ju lika bra att köra på. Det sköter sig ju självt i ugnen så det är ju ingen arbetsinsats. Den här relishen tillagades visserligen inte i ugnen, men jag mixade en dubbel sats av den i matberedarn förra helgen när vi åt brunchtallrik. Funkade som tillbehör och topping till flera rätter under veckan. Imorgon ska jag göra om relishen men med morot istället för rödbeta. Billigare, smartare och godare än att handla färdigskit men det vet ni ju redan.

Ej vegan: Kör ned 2 msk lagrad ost när du mixar rödbetsrelishen. 

Korv: Här använde jag tofuwienerkorv från Taifun men använd den korv du gillar bäst.

Glutenfritt: Ät korvfesten som det är på tallrik med rostade sötpotatisklyftor eller brysselkål.

Korv i grillad baguette med rödbetsrelish och saltgurka
Ingredienser 2 mackor:

  • 2 valfria korvar
  • 2 minibaguette alt 2 stora korvbröd
  • Färskost, tex mjölkfria Oatly PåMackan
  • Ruccola
  • Saltgurka
  • Senapsfrön
Rödbetsrelish:
  • 2 rödbetor 
  • Ca 1 dl hackad ruccola
  • 1/2 dl 
  • 1 tsk kummin
  • Salt
  • Valfritt tillägg: 1 matsked havre fraiche eller majo för krämig rödbetssallad
Gör så här:
  1. Stek, grilla eller koka korven. Vad du nu gillar bäst. Denna blev kokt.
  2. Rödbetsrelish: Skölj betorna och skär bort botten och toppen. Skiva grovt (skala ej) och lägg i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt tills det blivit en grovhackad färs. Smaka av med salt och blanda eventuellt ned fraiche eller majo. Har du ingen matberedare kan du använda den grova sidan på ett vanligt rivjärn.
  3. Grilla brödet i stekpanna eller i ugn, eller värm bara snabbt i mikron. Skiva saltgurkan på längden.
Servering: Bred rejält med färskost i bröden, lägg saltgurka på varsin sida, toppa med ruccola, korv och några matskedar rödbetsrelish överst. Strössla över senapsfrön och hugg in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar