Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2016-04-06

Amerikanska bananplättar med kokos (veg, glutenfri, mjölkfri, lchf, paleo)


Det Amerikanska i Amerikanska plättar är bakpulver som ger dem dess fluffighet. Vissa är känsliga för bakpulversmaken men jag tycker fruktigheten i detta övervinner eventuella bismaker. Det är i vilket fall som helst skitgott och tar ca tio minuter från början till slut så detta var vad karln fick till brunch efter ett tufft nattpass. Han blev snabbt glad igen kan jag lova eftersom bananplättar smakar som en stor inombordskram.

Kokosmjöl: Naturligt glutenfritt mjöl som räknas som både paleo och LCHF - skitpoppis i Los Angeles när vi var där för någon vecka sen medans ekologiskt rårismjöl var störst i San Fransisco. Smakar lite sött av kokos och är rätt billigt. Hittas på hälsokosthyllan eller bakhyllan från exempelvis Risenta som kommer i gula påsar (när jag handlar och har brådis brukar jag bara snabbt kolla efter deras gula påsar för då vet jag att det är bra skit och naturligt glutenfritt). Det går även att handla kokosmjöl online från tex Apotea.se

Amerikanska bananplättar
Ingredienser 2 portioner:
  • 2 mogna Krav bananer
  • 4 eko ägg
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl kokosmjöl
  • Rapsolja eller annan valfri olja till stekning
Valfria tillbehör
  • Rå kokos, skivad frukt, flytande honung eller sirap, kokosgrädde, mjölkfri vaniljglass osv
Gör så här:
  1. Skala och mosa bananerna med en gaffel. Kläck i ägg och tillsätt bakpulver. Rör ihop allt till en smet.
  2. Stek två-tre plättar åt gången i en mellanvarm stekpanna med rapsolja (en plätt är ca 1/2 dl smet). Vänd med stekspade när de fått små "luftprickar" på ytan. Ta upp och lägg på fat.
Servering: Servera med valfri topping och ÄT ALLT NU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar