Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2017-03-30

Tessan testar: Mathems nya sortiment i Malmö, matnörd approved!

De som känner mig vet att jag kan spendera timmar i matbutiker. Inte svärandes och stressad med näven knuten i fickan, utan nöjd läsandes på innehållsförteckningar och sniffandes på mangos. Matbutiker är för mig vad skobutiker är för Carrie i Sex and the City, eller vad en snöskoterbutik med rea är för en norrlänning. Det vill säga: THE SHIT. Det är alltså inte i första laget jag ger upp matbutiker, och dessutom är jag sjukt kräsen vad gäller sortiment ("vadå har de inte ens Sriracha?! Motherfuckers!"), så Mathem.se antog utmaningen och bad mig testa deras nya sortiment i och med deras stora lagersatsning här i Malmö. Sagt och gjort, och sjukt lägligt måste jag säga då jag bor på fjärde våningen utan hiss, älskar att handla tunga drycker, stora kålhuvuden OCH är gravid i sjunde månaden (dessutom är det smart för mig ekonomiskt då jag alltid kommer hem med två matkassar med impulsköp från närbutiken när jag egentligen bara skulle handla bananer.)

 Jag handlade från deras app i pauserna till Masterchef Australia och nördnosade upp grejer jag inte ens hittat i andra butiker (durrakorn! åkerbärsnektar! kamut tortilla!) och beställde hemleverans nästa dag (estimerad tid 16.30, de ringde på dörren 16.39, helt ok), och kunde börja laga mat på direkten (kolla pizzarecept nedan). Allt funkade smidigt och bra. Jag tänker också att detta lyxkoncept med TID ATT LÄGGA PÅ SHOPPING är en grej jag kommer säga adjö till när baby Slayer in spe kommer - dock kommer jag inte sluta med turer till lokala matmarknaden och matnördbutikerna på Möllan då och då. Att jag dessutom handlar i stort sett allt annat på nätet gör det än mer knäppt att jag inte börjat handla mat online tidigare, men det är ju just detta med sortimentet. Hittills har det bara gått att tillgodose ens basala svennebehov på matbutiker online men det har ju helt kastats omkull nu. Alltså rekommenderar jag
Mathem varmt för andra matnördar, så kolla in vad du tycker - du får fri frakt om du handlar över 600 kr och skriver in koden THERESESVENSSON (det finns även alternativ för fri frakt om du handlar för mindre). Lycka till fellow foodie shopper!

Mathem nätbutik
+ Bra sortiment.
+ Flexibel frakt från 0 kronor, man får bekräftelse på sin beställning med en mer nogrannt estimerad frakttid och kan ändra sin beställning rätt sent inpå.
+ På deras webbutik kan man klicka i filter som tex "Ekologiskt", "Laktosfritt" eller "Glutenfritt" så man enkelt hittar grejer utan att behöva tjollra.
+ Bra vegan och vegogrejer, bra glutenfritt sortiment och tillsatsfria clean food produkter som annars kan vara sjukt svåra att hitta i en och samma matbutik.
+ Apoteksprylar, blombuketter för när du sitter i skiten, barnmat (OTTO mm), kalasattiraljer, matkassar och husgeråd finns också. Mina favoriter är Kyocera mandolinerna och knivarna från MAC!
+ Stor bonus för att de har några av mina favoriter: Garants havremjölk, Da Carlas naturligt glutenfria bröd, tortillas, mjöl och pasta, näringsjästflingor/Bjäst, gochujang, hudvårdsprodukter från Urtekram, kryddor från Mill & Mortar, udda mjölsorter, hipsterdrycker från Fentiman´s och Boylan´s med mera.
+ Mycket ekologiskt.
+ Många kampanjvaror till bra pris.


- Vissa saker är inlagda som "Laktosfritt" i rubriken när de i själva verket är mjölkfria/vegan men det vet man inte om man inte läser innehållsförteckningen, tex Mormor Magdas veganglass.
- Muggig layout och man märker att det inte är en mat-it-nörd som är webbredaktör pga saker är kategoriserade klumpigt. Appen kan definitivt göras bättre. Det behövs också tydliga menyknappar där man direkt kan klicka i tex just Eko, Glutenfritt, Naturligt glutenfritt/vetefritt, Laktosfritt, Mjölkfritt, Vego osv så man slipper klicka runt och läsa innehållsförteckningar som i vanliga matbutiker. Mathem meddelade när jag mailade att de höll på att styra upp sidan bättre så jag håller tummarna hälsar gammal it-tjej.
- Man kan inte "hjärta" produkter i appen så de sparas som favoriter och sökfunktionen funkar inte riktigt i appen lika bra som den gör på sajten.


Kolla in den sjukt goda pizzan jag gjorde på råvaror från Mathem!

3 kommentarer:

  1. It seems to me that these are quite quality products! I think that this will be a delicious dinner

    SvaraRadera
  2. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you

    SvaraRadera
  3. The fact that I also do my online shopping for almost everything else makes it even stranger that I haven’t been shopping there before.

    SvaraRadera